NL
Auto Snel een checken Vind alles over een voertuig binnen 10 seconden
NL

🕓 Autohistorie

Een auto op de weg, is een auto met geschiedenis. Wil je een auto aanschaffen, dan is het handig om te weten wat er in het verleden allemaal met de desbetreffende auto is gebeurd. Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de staat van de auto. Het aantal eigenaren weegt ook mee. Dit kan namelijk veel zeggen over de mankementen van de auto. Hoe ouder de auto wordt, hoe belangrijker de autohistorie.

vrouw kentekentje
Auto historie

✔ Kentekencheck

Met een kentekencheck kan je alles te weten komen over de auto! Een verstandige keuze, ook al ga je er van uit dat de verkoper alles netjes eerlijk vertelt. Je kan beter zeker zijn, en de auto een keer door de kentekencheck halen. Liever het zekere voor het onzekere.

📃 De autohistorie opvragen

Het werkt heel simpel, en binnen 10 seconden gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is het kenteken in te vullen op onze website en met een klik op de knop regelen wij de rest.

🔎Doe onderzoek!

Belangrijk om naar te vragen is het onderhoudsboekje. Mocht deze ontbreken, check dan de autohistorie. De RDW is wettelijk verplicht om alle informatie van de geregistreerde auto’s bij te houden. Zo kan een gestolen auto snel worden herkend aan het motor- of chassisnummer.

Wees kritisch met je autohistorie onderzoek. De autogeschiedenis moet overeenkomen met alle merkbare en zichtbare onderdelen van de auto. Vertrouw je het niet, vraag er dan naar. Wordt er ontkent, dan raden we je de koop af.

De autogeschiedenis is ook belangrijk bij het bepalen van de prijs. Een auto met een schadeverleden is veel lager in de koopprijs dan een zelfde auto zonder schadeverleden.

Voorbeeld rapport