NL
Auto Snel een checken Vind alles over een voertuig binnen 10 seconden
NL

🛠 Het bouwjaar van de auto

Eigenlijk spreekt de naam wel voor zich, maar we vinden het toch belangrijk om even mee te nemen. Want, bij de aanschaf van een auto wordt altijd naar het bouwjaar gekeken. Aan het bouwjaar kan je zien hoeveel jaar de auto zich al op de weg bevindt, dit is bepalend voor de dagwaarde van de auto. Een auto met een hoger bouwjaar, heeft (vaak) een beter conditie dan een auto met een lager bouwjaar.

Het bouwjaar van de auto zegt veel over de staat van de auto. Een oudere auto heeft al meer te verdragen gehad, wat je uiteindelijk weer terug kan zien in de kilometerstand of aan het interieur. Een oudere auto zal dus minder opbrengen dan een jongere auto, ook al heeft de jongere auto meer kilometer op de teller staan.

vrouw kentekentje
Auto kopen

💰 Verzeker jezelf van een goede koop

Het kan wel eens voorkomen dat er wordt gefraudeerd met het bouwjaar. Gelukkig bewaart de RDW alle autogegevens, en kan je die makkelijk via onze kentekencheck ophalen. Belangrijk is dus om de auto voor aanschaf even te checken. De informatie die de RDW je biedt, zijn altijd geregistreerde gegevens die correct dienen te zijn.

🔠 Kentekenletters

De eerste letter van het kenteken geeft een indicatie van het bouwjaar van de auto. De letters van het kenteken worden in alfabetische volgorde gebruikt. Zo is het kenteken dat start met de K van een oudere auto dan een auto waarvan het kenteken start met de letter S.

✔ Kentekencheck

Wil je een auto kopen en wil je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet? Haal ‘m dan door de kentekencheck. Binnen 10 seconden bieden we je de RDW geregistreerde autogegevens. Vertrouw je het toch niet? Tegen een kleine betaling haal je alle benodigde gegevens op, en zo verzeker jij jezelf van een goede koop!

Voorbeeld rapport